powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ


Προς
Τα Σωματεία Α΄, Β΄ και Γ΄ Ερασ/κής Κατηγορίας
Έδρες τους

Κοινοποιούμε τη συνημμένη ταυτάριθμη Προκήρυξη Πρωτ/τος Ερασ/κού Ποδοσφαίρου (Τοπικού), μεταξύ των Σωματείων της Α-Β-Γ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας περιόδου 2012-2013.
            Ημερομηνίες έναρξης του πρωταθλήματος ορίζονται για την Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία και για τη Β΄ Ερασ/κή
22-23/9/2012 και για τη Γ΄ Ερασ/κή στις αρχές Οκτωβρίου.
Οι δηλώσεις συμμετοχής από όλα τα σωματεία πρέπει να κατατεθούν στην Ένωση το αργότερο μέχρι Πέμπτη 16-8-2012, με την συμπλήρωση, υπογραφή και σφράγιση του συνημμένου εντύπου συμμετοχής.



Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΕΡΡΩΝ, έχοντας υπόψη:
1.- Την ισχύουσα αθλητική Νομοθεσία.
2.- Το Καταστατικό της, τον Κανονισμό Αγώνων ποδ/ρου (ΚΑΠ)και τους κανόνες
 Παιχνιδιού του Ποδοσφαίρου:
3.- Την από 10-7-2012  απόφαση του Δ.Σ
Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι
Τους αγώνες κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών της Ε.Π.Σ Σερρών περιόδου 2012-2013 (Α ΦΑΣΗ)

1.- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΜΑΔΩΝ
Η συμμετοχή στους αγώνες Κυπέλλου Ερασ/χνών είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για τις ομάδες που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα Δ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΡΑΣ/ΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ και στο Τοπικό Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας.
Στο Κύπελλο αυτό μπορεί να συμμετάσχει ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ και η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ομάδα της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, του ΕΘΝΙΚΟΥ ΓΑΖΩΡΟΥ και του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ, καθώς και τα σωματεία της Β΄ και Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της ΕΠΣ Σερρών.

 2.- ΔΗΛΩΣΗ – ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι ομάδες που έχουν υποχρέωση ή δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο αυτό, οφείλουν να υποβάλουν μέχρι Πέμπτη 16-8-2012 δήλωση συμμετοχής, συμπληρώνοντας το επισυναπτόμενο έντυπο και να καταθέσουν μαζί με τη δήλωση συμμετοχής και το παράβολο συμμετοχής. 

 3.- ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ- ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ-ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Για την ομάδα η οποία παραιτείται ή αποχωρεί ή γίνεται υπαίτια διακοπής αγώνα εφαρμόζονται αναλογικά οι διατάξεις του άρθρου 41 του ΚΑΠ.

4.- ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
Όλοι οι αγώνες του Κυπέλλου αυτού διεξάγονται με το σύστημα των απλών συναντήσεων αποκλεισμού και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος εφαρμόζεται η προβλεπόμενη από το άρθρο 20 παρ. 9 του ΚΑΠ διάταξη (ημίωρη παράταση κλπ).

            Οι ομάδες θα χωρισθούν σε ομίλους και θα ανακοινωθούν πριν από την κλήρωση , που θα γίνει την Τετάρτη 22-8-2012 ώρα 8:00 μμ στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Σερρών στο πάρκο Ομονοίας Σερρών.
Η 1η αγωνιστική του Κυπέλλου θα γίνει 8-9/9/2012 και θα συμμετέχουν οι ομάδες της Β΄ και Γ΄ Κατηγορίας.
Η κλήρωση των αγώνων της 2ης αγωνιστικής ημερομηνίας θα γίνει 11-9-2012  ημέρα Τρίτη και ώρα 7:30 μμ στα Γραφεία της Ενώσεως και θα συμμετέχουν οι ομάδες που προκρίθηκαν από την 1η αγωνιστική συν τις υπόλοιπες ομάδες και οι αγώνες της 2ης αγωνιστικής θα γίνουν               15-16/9/2012. Η κλήρωση των αγώνων της 3ης αγωνιστικής ημερομηνίας θα γίνει στα Γραφεία της Ενώσεως  την Τρίτη 18-9-2012 ώρα 7:30 μμ. Και οι αγώνες της 3ης αγωνιστικής θα γίνουν την Τετάρτη 26-9-2012.
Ομάδα που κληρώνεται πρώτη είναι γηπεδούχος, εφόσον αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία οι ομάδες. Σε αντίθετη περίπτωση ως γηπεδούχος θα ορίζεται πάντα η ομάδα που αγωνίζεται στην κατώτερη Κατηγορία. Κάθε αλλαγή γηπέδου, έστω και αν συμφωνήσουν οι αντίπαλες ομάδες απαγορεύεται. Ο τελικός αγώνας για την ανάδειξη του Κυπελλούχου της Ένωσης θα διεξαχθεί σε γήπεδο που θα καθορίσει το Δ.Σ της ΕΠΣ Σερρών, στον οποίο σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα υπάρξει ημίωρος παράταση και αν χρειασθεί πέναλτι.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Όταν οι ομάδες που μετέχουν στο κύπελλο φτάσουν στα ημιτελικά (δηλαδή στις τέσσερις) , τότε θα γίνουν δύο συναντήσεις εντός και εκτός και η ομάδα που θα κληρωθεί πρώτη θα είναι  γηπεδούχος  και οι νικητες πλέον θα αγωνισθούν για τον τελικό.

5.- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ-ΓΗΠΕΔΑ-ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Για το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου αυτού, τα γήπεδα στα οποία μπορούν να τελεσθούν, καθώς και για τις περιπτώσεις αποδοχής ενστάσεων εφαρμόζονται αναλογικά οι διατάξεις του ΚΑΠ.

6.- ΑΔΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
Η γηπεδούχος ομάδα βαρύνεται εξ ολοκλήρου όλα τα έξοδα και τα έσοδα πλην του τελικού αγώνα.
            Η οικονομική οργάνωση, διαχείριση και επιστασία των αγώνων του Κυπέλλου αυτού, ανατίθεται από την Ένωση στα γηπεδούχα σωματεία.
Η άδεια τέλεσης των αγώνων εκδίδεται από τη διοργανώτρια και θα διαβιβάζεται μαζί με το πρόγραμμα των αγώνων, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 8 του Ν. 3207/24-12-2003.
Η παραπάνω άδεια θα χορηγείται εφόσον η αθλητική εγκατάσταση διαθέτει άδεια λειτουργίας.
Υπόχρεη ομάδα για την άδεια λειτουργίας του γηπέδου είναι η γηπεδούχος.

7. ΔΕΛΤΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ – ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ- ΔΕΛΤΙΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Ως  oρίζουν οι διατάξεις του ΚΑΠ

8.- ΕΠΑΘΛΟ ΤΕΛΙΚΟΥ
Στην Κυπελλούχο ομάδα θα απονεμηθεί από την Ένωση αναμνηστικό Κύπελλο και μετάλλια. Κύπελλο και μετάλλια θα απονεμηθεί και στη δεύτερη ομάδα καθώς επίσης στο διαιτητή, βοηθούς διαιτητή και στους προπονητές των δύο ομάδων.
Προσοχή, οι διατάξεις της παργρ. 5 του άρθρου 46 του ΚΑΠ εφαρμόζονται ανάλογα.

9.- ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Η διεξαγωγή των αγώνων του Κυπέλλου αυτού γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Αγώνων Ποδ/ρου (ΚΑΠ).
Όλα τα τηλεοπτικά δικαιώματα ανατίθενται στην ΕΠΣ Σερρών
Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αυτή και από τις διατάξεις του ΚΑΠ και της Αθλητικής Νομοθεσίας που ισχύει, θα επιλύεται με απόφαση του Δ.Σ της ΕΠΣ Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου